Udělejme si opět Českou Lípu krásnější a čistší

01.04.2015 15:55

Nahromaděný nepořádek po zimě, černé skládky plné haraburdí či jen obyčejné papírky a volně pohozené PET lahve. Pojďme všichni do ulic a zbavme se tohoto odpadu, vyzývá již po osmnácté město Česká Lípa.

Udělejme si opět Českou Lípu krásnější a čistší
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

I v letošním roce totiž bude ve městě po celý duben probíhat dobrovolnická úklidová akce „Za Českou Lípu krásnější“. V letošním roce se navíc Česká Lípa přidá do celostátního projektu „Ukliďme Česko“.

Do dobrovolnické úklidové akce se může v průběhu dubna zapojit každý. Stačí si vytipovat místo, které by stálo za úklid, a vrhnout se do práce. Potřebné pomůcky, jako jsou rukavice a plastové pytle, si lidé mohou vyzvednout na odboru životního prostředí na českolipském úřadě. Po úklidu pak jen stačí na odbor životního prostředí nahlásit, kde odpad nechali. Město pak ve spolupráci s firmou Marius-Pedersen zajistí odvoz sesbíraného odpadu.

„V minulosti jsme pytle a rukavice nakupovali z rozpočtu města, nyní je získáme od organizátora akce Ukliďme Česko. Ta by měla po celé republice proběhnout v sobotu 18. dubna. Pokud ale lidé nemají čas uklízet zrovna tento den, mohou si vybrat jakýkoli jiný dubnový den. Navíc, k čistšímu městu mohou naši občané přispět i tak, že v rámci projektu Ukliďme Česko například nahlásí černou skládku,“ upřesnila českolipská místostarostka Alena Šafránková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mucl.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…