Uherské Hradiště: Areál fotbalového hřiště v Sadech má nový systém zavlažování i přípojky vody

28.06.2022 14:05 | Tisková zpráva

Především kvůli možnosti zavlažování trávníku novým systémem, ale také z důvodu chybějící přípojky pitné vody do kabin hráčů a napojení areálu na splaškovou kanalizaci probíhaly od loňského září až do letošního června v areálu fotbalového hřiště v části města Uherské Hradiště-Sady stavební práce za 4,8 milionů korun.

Uherské Hradiště: Areál fotbalového hřiště v Sadech má nový systém zavlažování i přípojky vody
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Systém zavlažování hřiště byl doplněn o novou vrtanou studnu a o podzemní zásobníky o objemu 30m3, které budou akumulovat podzemní vodou ze studny. 

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí
Přibyl i nový řídicí systém závlah. Nová přípojka pitné vody a její vnitřní rozvod ústí v objektech fotbalových kabin, vybudována byla také přípojka areálu na splaškovou kanalizaci. Napojení areálu fotbalového hřiště na sítě již bylo nutností. Do kabin před tím nebyla zavedena pitná voda a týmy si musely vozit balenou vodu s sebou. 

„Hřiště je jednou z tréninkových ploch klubu 1. FC Slovácko, trénují tam mužské týmy A, B i C, přičemž C tam kromě tréninku také hraje zápasy. Plocha ale slouží také pro dívky, juniorky a žačky. Je to jedna z investic, které jsou zakopané v zemi, což ale nemění nic na tom, že zásah už byl maximálně potřebný, v dnešní době je už hřiště bez vody nemyslitelné,“ vysvětlil takřka 5 milionovou investici starosta města Stanislav Blaha. Město záměr řešilo již dříve, věc však protahovaly zejména majetkoprávní vztahy k pozemkům, kterých se stavba týkala.

V poslední řadě byly provedeny vnitřní elektrorozvody, drobné úpravy zpevněných ploch, a také výměna části oplocení, které bylo nahrazeno novým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…