Uherské Hradiště: Nasvítili jsme ulici U Moravy, nově a lépe

15.05.2018 16:45

Úspora při spotřebě elektrické energie a zvýšení bezpečnosti charakterizují právě dokončovanou investiční akci v ulici U Moravy. Hojně využívaná komunikace získala nové veřejné osvětlení. Z ulice je přístup k tenisovým kurtům, klubovně Psohlavců a rybářů nebo na bowling.

Uherské Hradiště: Nasvítili jsme ulici U Moravy, nově a lépe
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Celková délka nasvětlení komunikace je takřka 500 metrů. Nyní ji lemuje 10 nových, šestimetrových stožárů se svítidly v provedení technologie LED. Svítidla LED zajišťují minimalizaci spotřeby elektrické energie, ale je zajištěna také maximální eliminace tzv. světelného smogu. Nové nasvětlení přispěje k výraznému zlepšení komfortu nejen pro návštěvníky sportovišť či zařízení, které se nacházejí v této lokalitě, ale i pro širokou veřejnost, která komunikaci na ulici U Moravy využívá.

Podle starosty města Stanislava Blahy si ulice U Moravy o nové nasvětlení doslova říkala: „O nevyhovujícím nasvětlení jsme mluvili při setkáních s občany, ale na nevhodný stav upozorňovala opakovaně také místní komise Mařatice. Záležitost jsme nebrali na lehkou váhu, ale situace byla složitá, nejprve jsme totiž museli najít společnou řeč s dotčenými správci síti a vyjednat výjimky.  Díky tomu se nyní můžeme pochlubit zbrusu novým veřejným osvětlením,“ popsal starosta.

Celkové náklady na uvedenou akci jsou necelých 700 tisíc korun a jsou hrazeny z rozpočtu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…