Uherské Hradiště: Nová koncepce dětských hřišť

05.02.2017 15:53

Dětská hřiště ve špatném stavu, absence moderních herních prvků a náměty a přání od občanů byly hlavními důvody ke zpracování Aktualizace koncepce dětských hřišť a sportovišť v Uherském Hradišti, jejíž znění posvětili na začátku prosince zastupitelé. Na rok 2017 je plánována modernizace šesti dětských hřišť (včetně jednoho sportoviště) v celkových nákladech ve výši cca 2.3 milionu korun.

Uherské Hradiště: Nová koncepce dětských hřišť
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

"Po zmapování stavu dětských hřišť a sportovišť jsme zjistili, že je většina z nich ve špatném stavu, dřevo na některých prvcích je ztrouchnivělé a je nutno je vyměnit, případně vyměnit celé herní prvky," nechal se slyšet radní František Elfmark, který má agendu kolem dětských hřišť na starost. Podle jeho slov je nutné hřiště nejen opravit, ale i zatraktivnit, třeba za použití lezeckých stěn či lanových pyramid a věží.

Předmětná koncepce zahrnuje zmapování současného stavu dětských hřišť, dětských koutků a sportovišť ve městě Uherské Hradiště. Byl proveden terénní průzkum, zaznamenán jejich počet i rozmístění, docházková vzdálenost, takže město má ucelenou a podrobnou představu o stavu a počtu dětských hřišť, dětských koutků a sportovišť. "Na jednotlivá hřiště byly rovněž vytvořeny pasportizační listy, které zahrnují celkový stav hřiště, jeho povrch, věkovou skupinu navštěvující předmětné hřiště, foto hřiště a výčet herních prvků a mobiliáře," popsal Elfmark.

Koncepce zahrnuje návrh optimalizace a revitalizace sítě dětských hřišť, dětských koutků a sportovišť v Uherském Hradišti a jeho místních částech Sady, Vésky, Míkovice, Mařatice a Jarošov, konkrétní doporučení včetně prezentace konkrétních herních prvků, časový a finanční přehled zajištění realizace koncepce v letech 2017 – 2027. Při zpracování byly využity poznatky z terénu, sociodemografické charakteristiky města s ohledem na předpokládaný vývoj, aktuální trendy a inspirativní podněty z jiných měst. Mezi obyvateli jednotlivých místních částí proveden dotazníkový průzkum, jehož výsledky jsou taktéž součástí koncepce. Dotazníky byly rozdány v množství cca 1 000 ks, vráceno jich bylo celkem 296.

Aktuálně je ve městě Uherské Hradiště 54 dětských hřišť a 21 hřišť sportovních, která jsou ve správě Odboru správy majetku města. Do roku 2027 se neplánuje žádné rapidní snížení jejich počtu, dle koncepce by v budoucnu mělo jít o zrušení maximálně dvou neperspektivních dětských hřišť a jednoho sportoviště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…