Uničov: Vítr během několika minut porazil 40 stromů

22.08.2019 13:07

Krátce po jedné hodině v noci ve středu 21. srpna se městem prohnaly živly. Mimořádně silný vítr doprovázený hustým deštěm a bouří vyvrátil na čtyři desítky stromů. Padající dřeviny působily další škody. Jediný strom zničil automobil a poškodil dva balkony. Kalamita se však týká pouze několika ulic.

Uničov: Vítr během několika minut porazil 40 stromů
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Bouře doprovázená mimořádně silným větrem se ve středu 21. srpna hodinu po půlnoci prohnala několika uničovskými ulicemi. „Škody vznikly převážně v oblasti ohraničené ul icemi Mohelnickou, Hrdinů, Litovelskou, Pionýrů a Bratří Čapků,“ uvedl Luděk Zamazal, jednatel Technických služeb Uničov, které o městskou zeleň pečují. „Spadlých nebo přeražených stromů je celkem čtyřicet. Všechny jsou zdravé, bez hniloby. Některé byly rozlomeny ve vidlicovém rozvětvení,“ dodal.

Pravděpodobně největší škodu způsobil vyvrácený strom ve Smetanově ulici. Jeho kmen dopad na zaparkovaný volkswagen a zcela jej zničil. Koruna pak poškodila zábradlí na dvou balkonech vedlejšího domu.

Na likvidaci následků pohromy Technické služby nasadily tři party s pilami a traktorem. Ještě během středy bude obnoven průchod na chodnících a cyklostezkách, od čtvrtka 22. srpna se zahájí postupná likvidace stromů popadaných mimo ko munikace a celkové čistění města. Podle Luďka Zamazala bude úklid včetně odvozu veškerého dřeva hotov do čtyř týdnů.

Ještě během noci a rána u vzniklých škod, například u utržených částí střech rodinných domů v ulicích Pod Šibeníkem nebo Balcárkově, zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…