Unikátní projekt písecké knihovny

22.12.2011 9:03

Z Písku zamířil na internet unikátní projekt www.ctenizpisku.cz, který připravil tým pracovníků Městské knihovny Písek a Prácheňského muzea v Písku.

Unikátní projekt písecké knihovny
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Webové stránky zaměřené na literaturu města a okolí ve všech podobách propagují město Písek, jeho bohatou literární tradici a kulturní současnost. Zájemci naleznou na tomto informačním webu medailonky autorů, ukázky literárních děl, pojednávajících o městě a regionu, místopisné informace a zajímavé obrazové přílohy. Návštěvníci i obyvatelé města tak mohou objevit na těchto stránkách jeho skrytou tvář, kterou nelze získat v žádném z turistických průvodců. Webové stránky vznikaly jako společné dílo odborníků – knihovníků, historiků a grafického studia od května letošního roku.

Čtení z Písku využívá pro zpřístupnění informací všech výhod internetu, zejména lepší dostupnost obsahu a jeho neustálé rozšiřování a aktualizaci. Postupně je tak vytvářen literární místopis města, který zahrnuje vztah spisovatelů ke konkrétním místům v Písku a jeho okolí. Obsah webové stránky Čtení z Písku bude doplňován také o naskenované plné texty a další materiály. Stránky jsou určeny nejen dospělým, ale také dětem. Malí čtenáři si zde mohou přečíst pohádky a pověsti z regionu a také drobná literární dílka svých vrstevníků. Užitečné mohou být odkazy na katalog písecké městské knihovny a knihovny Prácheňského muzea nebo na různé organizace a kulturní akce zejména se vztahem k literatuře.

Webové stránky jsou určeny nejen návštěvníkům města, ale i místním, také pedagogům, studentům, dětem i všem, kteří mají sami zájem publikovat, neboť i k tomu by měl tento web sloužit. Z toho důvodu web není a nebude neměnným místem, ale stále se vyvíjecím a aktualizovaným dokumentem o životě města Písek.

Realizováno za finanční podpory města Písku z grantového programu na podporu cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…