Ustavující zastupitelstvo města zvolilo nové vedení Karviné

07.11.2018 16:47

V pondělí proběhlo ustavující Zastupitelstvo města Karviné. Všech 41 zastupitelů zvolených v říjnových komunálních volbách složilo slib a zvolilo primátora, jeho náměstky a radní města.

Ustavující zastupitelstvo města zvolilo nové vedení Karviné
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Křeslo primátora obhájil Jan Wolf (ČSSD). Na postu náměstka pokračují Lukáš Raszyk (ČSSD) a Miroslav Hajdušík (KSČM). Nově se na vedení Karviné budou z pozice náměstka podílet Andrzej Bizoń (ČSSD) a Vladimír Kolek (ANO 2011). Náměstkem města tak již nebude Karel Wiewiórka (KSČM), který však zůstává radním.

V Radě města Karviné má vítěz voleb ČSSD sedm radních (Ing. Jan Wolf, Ing. Lukáš Raszyk, Mgr. Andrzej Bizoń, Mgr. Blanka Dadoková, MUDr. Zdeněk Vojkůvka, Ing. Dalibor Závacký, Radim Slíva). Koaliční partneři mají po dvou radních – KSČM (Ing. Miroslav Hajdušík, MBA, Karel Wiewiórka) a ANO 2011 (Vladimír Kolek, MUDr. Martin Gebauer).

Prioritou nového vedení města je pocitová bezpečnost v Karviné. „Chceme pokračovat v projektu Bezpečná Karviná. Jeho součástí je i boj s obchodem s chudobou, kdy jsme vyhlásili bezdoplatkové zóny. Dále budeme pokračovat v již představeném projektu Karviná všemi deseti, kdy se budeme snažit získat na deset jednotlivých projektů až deset miliard korun. Rovněž bychom rádi dokončili započaté projekty. Jedná se o rekonstrukci krytého bazénu, přestavbu ubytovny Kosmos na byty a rekonstrukci třech domů na náměstí,“ říká zvolený primátor Karviné Jan Wolf.

Na tomto webu v části Magistrát/Samospráva najdete již aktuální přehled zvolených zastupitelů Karviné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…