Ústeckoorlické obce se brání proti nepravdivým informacím ministerstva

24.06.2013 19:15

Představitelé obcí na Orlicku se brání nařčení Ministerstva financí, že je dluhy paralyzují a že jsou tzv. „rizikové“. Podle starostů dotčených obcí je nedávno zveřejněný seznam Ministerstva financí naprosto zavádějící a představitele obcí poškodil jak u občanů, tak u partnerů.

Ústeckoorlické obce se brání proti nepravdivým informacím ministerstva
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

„Nepopíráme úvěr na kanalizaci, ale v žádném případě nejsme a nikdy jsme nebyli rizikovou obcí. Úvěr na kanalizaci a čističku byl schválen zastupitelstvem obce a řádně ho z našich příjmů splácíme,“ rozčílilo tvrzení ministerstva financí neuvolněného starostu Sudslavy Jiřího Drábka, který svou funkci vykonává ve svém volném čase. Ten to považuje ze strany ministerstva za neomalenost.

„Stát nás na jedné straně nutí, abychom dělali kanalizace a čističky a pak nás špiní nesmyslnými přehledy, které neumí ani interpretovat,“ dodal rozzlobený starosta Sudslavy Drábek, podle kterého je obecní hospodaření ve velmi dobrém stavu a každý se o tom může osobně v Sudslavě přesvědčit.  

Malé obce si musí na kanalizaci půjčit

Podle starosty Drábka je jasné, že pokud se má realizovat stavba většího rozsahu jako například zbudování kanalizace a čističky odpadních vod za 22 milionů, musí si malé obce na stavbu půjčit. Dokonce i u stavby dotované z peněz EU, jako je tato stavba.

„Neznám obec, která takovou stavbu dokáže zafinancovat pouze ze svých zdrojů. Na jednu stranu nás stát nutí do realizace takovýchto staveb a na druhou nás pranýřuje za to, že jsme si na ni půjčily. Poslední dva roky musíme přímo panu Kalouskovi dokládat, jak hospodaříme,“ vysvětluje starosta Drábek, kterého celá věc velmi pobouřila.

„My jsme si tu nestavěli  žádnou rozhlednu, krytý bazén či jiné nadstandartní věci jako v některých městech dotovaných ze státního rozpočtu.  Uvedené peníze rozhodně také nikdo neukradl a jsou řádně spláceny z rozpočtu obce. Ale to by někdo musel v Praze při vydávání seznamů přemýšlet obyčejnou selskou logikou,“ dodal s úsměvem starosta Drábek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…