Ústí nad Labem: Bývalá ubytovna v ulici Čelakovského konečně ožije

26.06.2020 16:54

Zastupitelstvo města schválilo investiční záměr smíšeného domu Čelakovského pro vybudování městských bytů pro seniory a zaměstnaneckého bydlení.

Ústí nad Labem: Bývalá ubytovna v ulici Čelakovského konečně ožije
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Objekt je již několik let prázdný a chátrá. Nedávno si ho spolu s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou prohlédli primátor Petr Nedvědický, poslankyně a ústecká zastupitelka Eva Fialová a náměstek primátora Tomáš Vlach.

Budova je zničená původními nájemci z řad velmi problémových obyvatel, které se vzhledem k výkupu budovy do majetku města podařilo vytlačit pryč z místa, a přispět tak k celkovému zklidnění lokality. Schválený investiční záměr pomůže dotáhnout do konce revitalizaci domu a jeho smysluplné využití. Ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj proto město připravuje žádost o dotaci na rekonstrukci budovy. Vznikne zde celkem 36 bytů pro seniory, městskou policii a zaměstnance zajišťující chod města. O přidělení bytů bude rozhodovat komise složená z pracovníků obvodu a magistrátu, konečné slovo bude mít starosta obvodu.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…