Ústí nad Labem: Městská policie byla úspěšná s žádostmi o dotace

12.04.2024 19:06 | Tisková zpráva

Ústí nad Labem přihlásilo do dotačního programu Prevence kriminality na místní úrovni, který vyhlásilo Ministerstvo vnitra, dva projekty městské policie. Ministerstvo podpořilo oba v maximální možné výši.

Ústí nad Labem: Městská policie byla úspěšná s žádostmi o dotace
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Městu se podařilo získat podporu v celkové výši 1 145 000 korun. Žádný jiný žadatel nezískal více peněz. Spoluúčast města je alespoň 30 procent. Celkové náklady na projekty jsou 1 657 000 korun.

Město Ústí nad Labem obdrželo dotaci na následující projekty:

Anketa

Kdo byl vaším favoritem ve druhém kole slovenských prezidentských voleb?

hlasovalo: 17421 lidí

  • Asistent prevence kriminality – účelem tohoto projektu je vytvoření 4 pozic asistentů prevence kriminality a jedné pozice mentora, kteří budou působit na území města Ústí nad Labem ve vyloučených lokalitách. V rámci projektu budou asistenti proškoleni, vystrojeni a vybaveni potřebnými pomůckami. Svou činnost budou vykonávat pod dohledem mentora a bude zajištěna supervize dle zásad Ministerstva vnitra ČR.
  • Děti dětem – jedná se o projekt spočívající v celoroční práci s dětmi ve věku 6 až 15 let, tedy se žáky základních škol. Konkrétně se jedná o děti žijící ve vyloučených lokalitách v Ústí nad Labem. Podpořený projekt navazuje na stávající dlouhodobý projekt Městská policie dětem, ve kterém nově dostanou děti větší prostor pro sdělování svých myšlenek a názorů. Průběh projektu zajišťují strážníci preventisté spolu s asistenty prevence kriminality, kteří působí v daných lokalitách. Projekt se skládá ze čtyř klíčových aktivit: celoroční působení na děti formou vzdělávacích přednášek, dvě jednorázové sportovní akce, příměstský tábor a výtvarná soutěž.

Oblasti prevence a kriminality se věnuje Městská policie Ústí nad Labem od roku 1996.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…