Ústí nad Labem: Motorový generátor ušetří energii a pomůže při povodních

29.05.2018 9:17

O nákupu motorového generátoru rozhodla rada města. Zařízení bude využíváno na Městském stadionu a při povodních bude pohánět čerpadla.

Ústí nad Labem: Motorový generátor ušetří energii a pomůže při povodních
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Na na základě doporučení hodnotící komise o výběru nejvhodnější nabídky k veřejné zakázce s názvem „Nákup náhradního zdroje elektrické energie“ rada rozhodla o přidělení zakázky společnosti TAG Industry, která nabídla cenu ve výši 1 225 000 Kč. Součástí dodávky je retenční vana, která zabraňuje úniku provozních kapalin v případě poruchy.

Motorový generátor bude napájet v době povodní elektrickou energií tři čerpadla u povodňových vrtů u hlavního nádraží v Ústí nad Labem, která jsou v majetku města Ústí nad Labem.

Mimo povodně bude zařízení umístěno a napojeno do trafostanice, kde bude sloužit jako zdroj elektrické energie zejména pro osvětlení fotbalového stadionu v Ústí nad Labem. Náklady na osvětlení se tak podaří snížit na zlomek dosavadní částky. Město dlouhodobě řeší možnost úspory prostředků za elektrickou energii při provozu Městského stadionu Ústí nad Labem. Zatímco v srpnu 2017 představoval dokup elektřiny téměř 140 000 korun, provoz agregátu by vyšel za dvě hodiny na 6 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…