Ústí nad Labem: Pec v krematoriu patří pravomocně městu

07.08.2020 10:13

Ve sporu o vlastnictví spalovací pece v krematoriu na Střekově ve středu rozhodl krajský soud ve prospěch města Ústí nad Labem. Potvrdil, že pec je majetkem města.

Ústí nad Labem: Pec v krematoriu patří pravomocně městu
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Vlastnictví pece se domáhala společnost Memory in Memory, která byla dříve nájemcem krematoria. Novou pec sice pořídila, ale náklady jí byly kompenzovány snížením nájmu. Krajský soud potvrdil rozsudek Okresního soudu v Ústí nad Labem, jímž bylo určeno, že kremační pec je vlastnictví statutárního města Ústí nad Labem jako součást nemovitosti, v níž se nachází.

„Spor skončil úplným úspěchem města. Soudy obou stupňů se ztotožnily s právní i věcnou argumentací uplatněnou ve věci městem Ústí nad ve Labem. Je tak pravomocně určeno, že město je výlučným vlastníkem předmětné kremační pece,“ uvedl tajemník magistrátu Miloš Studenovský.

Společnost Memory in Memory se původně snažila bránit předání pece novému nájemci firmě Krematorium Ústí nad Labem. Nakonec se podařilo krematorium a celé zařízení převzít, ale pec byla ve špatném stavu. Město později ukončilo s nájemcem smlouvu a krematorium nyní provozují Městské služby. Podařilo se zajistit nutné opravy krematoria i pece, která je připravena ke zprovoznění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…