Ústí nad Labem: Primátor inicioval kontroly ubytoven

21.09.2011 13:31

V pondělí byly primátorem města Ústí nad Labem Vítem Mandíkem provedeny kontroly vytypovaných ubytoven v Ústí.

Ústí nad Labem: Primátor inicioval kontroly ubytoven
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

V návaznosti na předešlé kroky řešení situace sociálně vyloučených lokalit byla v pondělí operativně primátorem Mandíkem zorganizována kontrola tří ubytoven. Kontrolovala se ubytovna v ulici Purkyňova na Střekově, ubytovna Freedom v Krásném Březně a ubytovna Na Nivách v Předlicích.

Kontrola byla provedena za asistence strážníků Městské policie. Kromě primátora města Víta Mandíka a náměstkyně primátora Zuzany Kailové se jí za magistrát zúčastnil tajemník úřadu a zástupci stavebního odboru, odboru sociálních věcí a živnostenského odboru. Odpoledne byla svolána schůzka aktérů, kteří kontrolu prováděli. Vzhledem ke zjištěným nedostatkům v ubytovnách byla primátorem následně svolána i další večerní kontrola, která poskytla doplňující informace ke skutečnému stavu v objektech i jejich okolí. K této kontrole ubytoven provedené mezi 21-22 hodinou se kromě všech dopoledních účastníků připojil i náměstek primátora Jan Řeřicha, velitel Městské policie.

„Podobné neohlášené kontroly ubytoven na území města Ústí nad Labem budou probíhat opakovaně, dokud nebude zaznamenáno výrazné zlepšení stavu," konstatoval primátor Vít Mandík.

S výsledky šetření ve zmíněných ubytovnách bude nadále pracovat Akční skupina. V nejbližší době na jejím jednání budou naplánovány obdobné kontroly ostatních ubytovacích zařízení, kterých se zúčastní navíc zástupci cizinecké policie, hasičů a živnostenského úřadu. S kontrolami se bude pokračovat tak dlouho, dokud nedojde k výraznému zlepšení jak samotných ubytoven, tak i ke kvalitativnímu posunu v jejich okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.