Ústí nad Labem: Primátor jednal se zástupci ŘSD o dopravě

10.10.2019 15:36

Zásadními tématy pro Ústí nad Labem jsou úpravy křižovatek ve správě ŘSD, počet stání pro kamiony v příhraničí a otázka vedení přivaděče z Děčína k dálnici D8. Primátor Petr Nedvědický se proto spolu s vedoucím odboru dopravy Daliborem Dařílkem sešel se zástupci chomutovské Správy ŘSD na koordinační schůzce.

Ústí nad Labem: Primátor jednal se zástupci ŘSD o dopravě
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Předmětem jednání byl aktuální stav přípravy projektů, které se bezprostředně týkají samotného města Ústí nad Labem. Petra Nedvědického nejvíce zajímala úprava okružní křižovatky Krásné Březno na silnici I/62. Připravovaná úprava spočívá ve výstavbě pětiramenné okružní křižovatky, která umožní vzájemné propojení všech směrů v dopravním uzlu. „Dokončujeme koncept dokumentace pro společné územní rozhodnutí a stavební povolení. Po zpracování čistopisu zahájíme inženýrskou činnost k vydání potřebných povolení. S realizací úprav chceme začít do dvou let,“ popsal současný stav přípravy projektu vedoucí úseku výstavby na Správě Chomutov Marek Sotona. Zástupci města v této souvislosti avizovali přípravu organizace systému uzavírek a objízdných tras.

Další pro město důležitou stavbou je úprava velkého intravilánového kruhového objezdu Na Rondelu, kterým prochází silnice I/13. Se spoluúčastí počítá rovněž město Ústí nad Labem. Zástupci ŘSD potvrdili přípravu projektové dokumentace stavby a stejně tak je tomu i u stávající průsečné křižovatky silnic I/30 a III/25357 u Chlumce, kde ŘSD řeší v rámci přestavby na okružní křižovatku problematiku přeložek inženýrských sítí.

Nedostatek parkovacích míst pro kamiony

Ústí nad Labem, jakožto příhraniční město s vazbou na Německo, se neustále potýká s nedostatkem parkovacích míst pro kamiony. V této souvislosti byla městu okrajově prezentována nová koncepce odpočívek, ve které se plánují i nová parkovací místa v okolí Ústí nad Labem.

Závěrečný blok jednání patřil správě a údržbě silnic I. třídy. ŘSD předalo zástupcům města informace o plánovaných opravách povrchů ve městě a okolí. Zároveň došlo k ujištění, že běžná letní údržba je zasmluvněna na tři roky. Provozní úsek chomutovské Správy si vysloužil pochvalu za údržbové práce, které jsou ve městě vidět. Zároveň však vedoucí odboru dopravy a majetku ústeckého magistrátu vznesl požadavek na zvýšenou pozornost při údržbě městských průtahů během zimní sezóny.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…