Ústí nad Labem: Primátor poděkoval za pomoc městu v době krize

11.06.2020 18:55

Město zaznamenalo v koronavirovém období velkou vlnu solidarity od firem z regionu i od občanů, primátor jim osobně poděkoval.

Ústí nad Labem: Primátor poděkoval za pomoc městu v době krize
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Osobní setkání se zástupci firem a dobrovolníků proběhlo ve středu na magistrátě: „Slovy nelze vyjádřit, jak velká a významná byla pomoc všech, kterým nebylo dění v našem městě lhostejné. Patří vám velký dík, jsem hrdý na to, jak jsme se ve městě semkli a pomáhali si,“ sdělil primátor Petr Nedvědický.

Město Ústí nad Labem se v koronavirovém období snažilo ochránit obyvatele před nákazou, eliminovat ekonomické škody a zajistit funkce nezbytné pro chod města. Pomoc získalo od firem i dobrovolníků. Od počátku koronavirové krize město jednalo s neziskovými organizacemi a dalšími partnery o dobrovolnické pomoci. Řada z nich se aktivně zapojila – např. Čističi Ústí, Junák, Hasiči - Záchranáři, Via Europa, YMCA či Ústecká Rouška. Prostřednictvím informační linky magistrátu byli dobrovolníci nápomocni ohroženým skupinám obyvatel, zajišťovali pro ně například základní životní potřeby jako nákup potravin, vyzvednutí léků aj.

Nemalá pomoc přišla od Spolchemie a Lovochemie, které městu věnovaly prostředky na dezinfekci. Postupně bylo pro potřeby města dodáno nebo ušito několik desítek tisíc roušek, které šily školy a další městské organizace, ale i dobrovolníci. Mezi dary se objevila termokamera, inzertní plochy na zastávkách MHD nebo nápoje a instantní polévky od TAMDY či nanolátka z UJEP jako účinná vložka do roušek. Rozvoz jídel do domovů pro seniory zajišťovala firma Globus. Získané prostředky a služby byly hned distribuovány nebo využity při opatřeních proti koronaviru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

11:33 Vsetín: Město uctí památku Sousedíka uměleckým dílem

Nový dopravní terminál, který se slavnostně otevře v pátek 3. května, ozdobí artefakt odkazující na …