Ústí nad Labem: Připomenutí Dne vítězství v Městských sadech

09.05.2018 18:47

Kytice a věnce položili k pomníku Rudé armády v Městských sadech primátorka Věra Nechybová, hejtman Oldřich Bubeníček a zástupci dalších institucí.

Ústí nad Labem: Připomenutí Dne vítězství v Městských sadech
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Byli mezi nimi účastníci odboje, vojenští veteráni, zástupci konzulátu Ruské federace, poslanci, zastupitelé města, představitelé politických stran, armády, policie nebo hasičského záchranného sboru.

V úvodním projevu primátorka Nechybová připomněla význam květnových událostí z roku 1945 a boje za osvobození naší vlasti pro dnešní dobu.

„Od konce války uplynulo 73 let. Bylo by lehkomyslné spoléhat se na to, že tak či onak se nás nějaký lokální nebo dokonce globální konflikt nikdy nedotkne. Musíme být připraveni a my všichni jako občané bychom si měli každý sám sobě položit otázku, zda ve chvíli, kdy to bude potřeba, dokážeme obstát jako ti, jejichž památku si na tomto místě připomínáme“, zdůraznila Věra Nechybová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…