Ústí nad Labem: U pamětní desky zazpívaly děti Ach synku, synku

09.11.2018 17:37

Děti ze základní školy v Brné doprovodily svým vystoupením slavnostní odhalení pamětních desek významným osobnostem města.

Ústí nad Labem: U pamětní desky zazpívaly děti Ach synku, synku
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Na budově mateřské školy v Brné má pamětní desku Jaroslav Brodský, bývalý ředitel školy, vězeň komunistického režimu a zakladatel organizace K 231. V parčíku nad kapličkou byla odhalena pamětní deska generálu Jaroslavu Klemešovi, výsadkáři, který byl za války vysazen v Čechách.

Odhalení desek byl spolu s primátorkou Věrou Nechybovou přítomen její náměstek Pavel Dufek, nový starosta Střekova Petr Vinš a místostarostka Aleša Kymličková, zástupci politických stran, státních institucí a veřejnosti. Kytice položily i dcera Jaroslava Brodského Vlasta Kožíšková a vnučka generála Klemeše Monika Stejskalová.

„Svým životem, postoji a svými činy se stali vzorem pro všechny občany, vážíme si jich, jsme hrdi na to, že žili v našem městě,“ uvedla v projevu primátorka Věra Nechybová. Život a historický význam obou osobností připomněl ředitel Muzea města Ústí nad Labem Václav Houfek.

Žáci školy na obou slavnostních aktech zazpívali píseň Kde domov můj. A u budovy mateřské školy přidali oblíbenou píseň TGM Ach synku, synku a přednesli své představy o tom, jaký bude svět za padesát let, a také recitovali verše, které napsali spolu se svými rodiči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…