Ústí nad Labem: Ústecké mažoretky se staly mistryněmi světa

03.07.2022 19:33 | Tisková zpráva

Mažoretky z Domu dětí a mládeže ovládly mistrovství světa v chorvatské Crikvenici a přivezly dva tituly mistryň světa a řadu medailí. Za jejich úspěchy je ocenil primátor Petr Nedvědický.

Ústí nad Labem: Ústecké mažoretky se staly mistryněmi světa
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Na mistrovství světa, které se konalo v Chorvatsku ve dnech 25. a 26. června, se ústecké mažoretky kvalifikovaly po výborně zvládnutém mistrovství Evropy, kterému předcházel ještě zisk titulu mistryň České republiky. V Chorvatsku zvítězily ve skupinových formacích kadetek s hůlkou, titul získala také velká formace kadetek s pomy. Stříbro vybojovaly seniorky ve velké formaci s pomy a k němu přidaly ještě bronz ve velké formaci s hůlkou. Dařilo se i sólistkám, které získaly dvě pátá a jedno šesté místo.

K získání titulu světových mistryň ve středu pogratuloval mažoretkám primátor Nedvědický, předal jim ocenění a dárky. Poblahopřál i trenérkám Blance Veselé a Michaele Novákové k tomuto úspěchu a poděkoval jim nejen za reprezentaci města, ale i za to, jak se o své svěřenkyně skvěle starají, a popřál hodně úspěchů do budoucna. Předání ocenění se zúčastnil i ředitel DDM Jan Eichler.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …