Ústí nad Labem: V boji s obchodníky s chudobou město přitvrdí

15.10.2019 9:38

Další opatření proti obchodníkům s chudobou chystá Ústí nad Labem. Náměstek primátora Tomáš Vlach spolu s městskou radní Evou Fialovou o tom jednali se zástupci státních i městských institucí.

Ústí nad Labem: V boji s obchodníky s chudobou město přitvrdí
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

„Stejně jako prosazujeme bezdoplatkovou zónu, posilujeme dohled městské policie v problematických oblastech, jakým se stalo bohužel i centrum města, hodláme přitvrdit v boji proti obchodníkům s chudobou,“ vysvětlil důvod setkání náměstek Tomáš Vlach.

Přítomným byl představen plán evidence a předávání podnětů za účelem kontroly daňových povinností i dodržování požárních předpisů. „V Ústí je poměrně velká skupina lidí, která nedodržuje pravidla, neposílá děti do školy, nedbá o své nemovitosti nebo jinak narušuje pořádek. Společně chceme vše důsledně kontrolovat a postihovat. Chystáme i další sérii kontrol ubytoven a míst s negativním vlivem na kvalitu života,“ doplnil náměstek Vlach.

Účastníci hovořili o negativních zkušenostech s prostředím problémových lokalit, kde vypukla epidemie žloutenky, o možnostech deratizace při výskytu například štěnic a o nedokonalostech zákona.  Přislíbili, že budou podněty z praxe zasílat stavebnímu úřadu. Hasiči hovořili o možnostech kontrol a opět naráželi na nedokonalou legislativu ve věci kontrol a možnostech přístupu do bytových jednotek. Poslankyně Eva Fialová si mnohé podněty pro změnu legislativy vyžádá a předloží je k případným úpravám.

„Společně jsme se shodli, že všechny složky se pokusí městu pomoci v řešení situace a že budeme koordinovat podněty a kontroly,“ poznamenal náměstek Vlach.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…