Ústí nad Labem bude dál prvňáčkům poskytovat příspěvek 2000 korun

13.04.2015 7:32 | Zprávy

Ústečtí radní chtějí, aby poskytování příspěvku základním školám pro žáky prvních ročníků mělo jasnou metodiku.

Ústí nad Labem bude dál prvňáčkům poskytovat příspěvek 2000 korun
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Statutární město Ústí nad Labem poskytuje základním školám, jejichž je zřizovatelem, příspěvek pro žáky 1. ročníků na vybavení školními potřebami a pomůckami, a to ve výši 2.000 Kč na jednoho prvňáčka. Rada města zároveň vyslovila požadavek na vytvoření pravidel, která radní svým usnesením schválili.

Poskytování příspěvku základním školám bude probíhat podle harmonogramu, který bude každoročně zaslán na jednotlivé základní školy a dále dle pokynů zřizovatele. Pokyn stanovuje postup při poskytování, čerpání a vyúčtování příspěvku na nákup učebních pomůcek a potřeb. Pokyn je závazný pro všechny ředitele základních škol a stanovuje konkrétní využití příspěvku i neuznatelné náklady.

Příspěvek tak může být poskytnut například na sešity, obaly, výtvarný materiál, psací potřeby. Za neuznatelné náklady jsou stanoveny například kancelářské potřeby, tonery do kopírky nebo tiskárny.

V rozpočtu pro rok 2015 je na poskytnutí příspěvku na prvňáčky vyčleněno 2,5 mil. korun. V loni nastoupilo do 1. tříd ZŠ 1 200 dětí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

11:33 Česká Lípa: Město má vlastní technické služby

Českolipští zastupitelé schválili na svém červnovém jednání založení společnosti Technické služby mě…