Ústí nad Orlicí: Hřbitovní kaple v Knapovci prošla obnovou

20.12.2022 18:55 | Tisková zpráva

Město pečuje o místa posledního odpočinku. Nedávno byla dokončena stavební obnova kaple Zmrtvýchvstání Páně na hřbitově v Knapovci.

Ústí nad Orlicí: Hřbitovní kaple v Knapovci prošla obnovou
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Práce začaly letos v červnu, jejich součástí byla mj. oprava střešní konstrukce, výměna krytiny a klempířských prvků, nový systém hromosvodu, ale i statické zajištění zděných konstrukcí, oprava omítek a oken nebo instalace nové mříže u vchodových dveří. Restaurátorské práce byly jen dílčí, týkaly se kamenných prvků na opěrném pilíři a vstupním portálu a dále kovaného kříže na štítu kaple. Restaurování interiéru přijde na řadu v další etapě.

Letošní práce stály zhruba jeden milion korun, na obnovu kaple město obdrželo dotaci Pardubického kraje z programu na podporu památkové péče ve výši 200 tisíc korun.

Jde o další investici zaměřenou na zvelebování ústeckých hřbitovů. Za zhruba 600 tisíc korun prošla letos proměnou také márnice na hřbitově v Hylvátech, město ji získalo bezúplatným převodem od státu a v letošním roce opravilo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…