Ústí nad Orlicí: Nemocnice představila projekt modernizace interny

20.06.2013 17:14

Ve čtvrtek 13. června se v Orlickoústecké nemocnici uskutečnilo již třetí setkání se starosty měst a obcí našeho regionu.

Ústí nad Orlicí: Nemocnice představila projekt modernizace interny
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Cílem tohoto setkání bylo seznámit veřejnost s dalšími směry zdravotnického zařízení a s projektem Nadačního fondu S námi je tu lépe! „Nejen léky léčí“. Zhodnocena byla úspěšnost Akce laparoskop 2012, kde se podařilo vybrat téměř 1,8 milionu Kč a společně pořídit novou laparoskopickou věž. Ta je v nemocnici v provozu od 14. ledna a je plně využita. V další části vystoupil náměstek hejtmana pro zdgěčravotnictví Roman Línek, který přítomným starostům představil Scénář stabilizace nemocnic akutní lůžkové péče Pardubického kraje, jehož cílem je zachovat dostupnost péče pro pacienty, konsolidací zajistit vyšší kvalitu péče a finanční stabilitu.
 
Dalším tématem setkání bylo Interní oddělení, které by v rámci projektu Nadačního fondu S námi je tu lépe!: „Nejen léky léčí. “ mělo projít modernizací vybavení z roku 1964. Konkrétně se bude jednat  o pořízení moderních polohovatelných lůžek s kvalitními matracemi proti proleženinám, zábrany proti pádům, multifunkční stolky s výklopnou plochou a další vybavení za necelé dva miliony korun.
 
Orlickoústecká nemocnice, a.s. je konsolidovanou páteřní nemocnicí Pardubického kraje s komplexním vyšetřovacím zázemím a rozvinutou ambulantní složkou. Nemocnicí, kde zdravotní a ošetřovatelská péče nestojí na jedincích, ale na vysoce kvalifikovaných odborných týmech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ustinadorlici.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…