Ústí nad Orlicí: Nová hra na zahradě Hernychovy vily

13.02.2021 15:55

Do našeho městského muzea se stále nesmí, ale jeho zaměstnanci vás zvou na zahradu obklopující secesní Hernychovu vilu, ve které muzeum sídlí.

Ústí nad Orlicí: Nová hra na zahradě Hernychovy vily
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Naleznete zde několik soch, vzrostlé stromy, posezení, ale hlavně můžete zblízka obdivovat exteriér před několika lety zrekonstruované vily. Aby se v zahradě vaše děti nenudily, připravili pro ně muzejníci soutěž o ceny, ale i zajímavé úkoly.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

Od pátku 12. února 2021 je na zahradě umístěno devět karet se soutěžními otázkami, ale i se zajímavými informacemi. Každý, kdo se chce zúčastnit, může kdykoliv přijít do parku, ale předtím si ve stojanu u hlavních dveří vily vyzvednout herní příručku.

Odpovědi na otázky se zapisují do křížovky v příručce. Každý, kdo vyluští tajenku, může svoji příručku s uvedeným kontaktem vložit do schránky u vchodu. Vždy v pondělí tuto schránku pracovníci muzea vyberou a ze správných odpovědí vylosují jednoho výherce věcné ceny. K losování a zveřejnění výherce dojde vždy v úterý.

Rodiny budou objevovat nejen objekty na zahradě, ale i prvky na fasádě Hernychovy vily. I toho, kdo zahradu navštívil mnohokrát, nejspíš překvapí, jak pozoruhodných věcí si dosud nevšiml.

Vezměte děti do zahrady Hernychovy vily a dopřejte jim tolik potřebný pohyb spojený s poučením. Třeba se něco nového dozvíte i vy. Počasí se bát nemusíte, jelikož muzejníci rodinou hru pořádají až do konce dubna tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…