Ústí nad Orlicí: Turistická zastavení a pavilon čekají opravy

31.07.2021 12:33

Městské lesy plní také svou rekreační funkci. Na oblíbených místech Správa lesů města Ústí nad Orlicí vybudovala turistická zastavení, jejich inventář tvoří lavičky, edukativní tabule, dřevěné sochy či odpadkové koše. Oblíbená je procházka na Andrlův chlum, kde tyto prvky doplňují cestu Řehořovým dolem nebo Vicenovu studánku. Řada zastavení je součástí Turistického poznávacího okruhu městem Ústí nad Orlicí. „Během koronavirové krize byl nápor lidí na turistická zastavení poměrně velký a tomu odpovídá i jejich stav,“ říká správce lesů Jiří Faltýnek.

Ústí nad Orlicí: Turistická zastavení a pavilon čekají opravy
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Správa lesů se potýká i s vandalismem: někteří mobiliář záměrně ničí, rozbijí nebo utrhnou, co se dá, nebo si v krytém odpočívadle si udělají ohýnek. Problémy jsou i se zahlcováním turistických míst odpadky.

„Snažíme se dělat mobiliář na turistická zastavení z masivu. Letos nás čeká řada oprav,“ dodal Jiří Faltýnek. Nájezdy vandalů trpí i pavilon nad městem u silnice na Andrlův chlum, který musel prohlédnout statik. Rada města rozhodla, že bude opraven, aby dále plnil svou funkci pro širokou veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…