V Břeclavi bude nové místo k odpočinku

01.03.2021 19:31

Odpočinková zóna kolem současné Cyklosféry se rozšíří o revitalizaci Pivovarského járku. V plánu jsou stavební úpravy pro zadržení vody v krajině s cílem zlepšit přírodní rovnováhu a životní prostředí.

V Břeclavi bude nové místo k odpočinku
Foto: breclav.org
Popisek: Pohled na Břeclav

„Vznikne tady celkem pět nových vodních tůní, které budou propojeny lávkami pro pěší. Chybět nebude pozorovatelna ptactva, dřevěné vyhlídkové molo a přibude i naučná stezka. Pěkné místo pro zábavu a odpočinek v dosahu města a zároveň v přírodě,“ přiblížil projekt místostarosta Jakub Matuška. “Nechali jsme se inspirovat odpočinkovou zónou v Hrušovanech nad Jevišovkou, která je oblíbeným cílem procházek,“ doplnil místostarosta Matuška.

Soustavu propojených mokřadních tůní doplní stromořadí, remízky, nezpevněný povrch umožňující pěší průchod krajinou a soubor zeleně podle doporučení městských odborníků na výsadbu. Záměr počítá také s biologickými opatřeními proti komárům.

V současné době je hotová studie, která je projednána s ochranáři, lesníky i povodím. O dotaci bude město žádat v roce 2022 a bude možné získat až 95% dotaci z Ministerstva životního prostředí. Předpokládané náklady projektu jsou necelých 7 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…