V Chebu se otevírá Dětská technická univerzita

08.09.2019 13:58

Fakulta strojní Západočeské univerzity v Plzni otevírá v Chebu 1. ročník Dětské technické univerzity, která je určena pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a odpovídajících tříd víceletých gymnázií. Kroužky budou probíhat v průběhu celého školního roku každou středu od 15 hodin v prostorách Integrované střední školy Cheb.

V Chebu se otevírá Dětská technická univerzita
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Cílem je ukázat žákům, že technika nejsou jen dlouhé a složité matematické výpočty, které vídají v učebnicích, ale že to může být především zábava. Pracovníci a partneři Fakulty strojní a Integrované střední školy připravili roční program, který pomůže dětem nahlédnout do oblasti techniky zábavnou a hravou formou a dá jim možnost si řadu věcí také vyzkoušet. Jelikož jde o univerzitu, na děti čeká imatrikulace a promoce, dokonce budou mít i vlastní indexy.

Pokud hledáte vhodný způsob, jak zabavit své děti, nabídnout jim možnost technického vzdělávání v příjemném kolektivu a zároveň je vést k zajímavé a perspektivní budoucnosti, přihlaste je na Dětskou technickou univerzitu! Cena za celý školní rok činí 1600 korun.

Více informací najdete na webu ZDE. Přihlásit se můžete ZDE.

V říjnu se těšíme na viděnou!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…