V Chomutově přibyly dva radary na měření rychlosti

08.04.2019 16:09

V ulici Písečná a Blatenská měří rychlost jedoucích vozidel nově nainstalované radary. Po testování přibližně třiceti různých míst byla vybrána právě tato dvě jako nejvíce krizová. „Dopravní komise vytipovala několik desítek míst po celém Chomutově, které jsme postupně testovali a vybrali ty, na kterých jsme naměřili největší množství přestupků,“ říká ředitel městské policie Tomáš Douda.

V Chomutově přibyly dva radary na měření rychlosti
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

Pořízení stacionárních radarů by mělo zajistit plynulý a bezpečný provoz. „Nechceme řidiče pokutovat, ale zabránit jim, aby se chovali nezodpovědně,“ dodává Douda. Přesto, že jsou radary dobře viditelné a na místech stojí už nějakou dobu, nejsou pro řidiče varováním. Naměří zhruba 700 přestupků každý den. Ty pak musí městská policie zpracovat a předat ke správnímu řízení.

Během testování kritických míst v Chomutově se za týden naměřilo 26 tisíc přestupků. Někteří řidiči jeli dokonce více než 110 kilometrů v hodině. Dalším úsekem, kde se často překračuje nejvyšší povolená rychlost je Palackého ulice, kam by měly být radary nainstalovány v průběhu tohoto roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…