V Chrudimi vznikla nová ulice, je připravena pro rodinné domy

03.11.2017 8:36

Město Chrudim dokončilo jednu z nejdůležitějších investičních akcí posledních let. Tou je kompletní zázemí nové obytné zóny v chrudimské místní části Markovice.

V Chrudimi vznikla nová ulice, je připravena pro rodinné domy
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

Lokalita v Markovicích U Kostela je určena pro zájemce o individuální zástavbu. Nyní zde vznikla nová plně vybavená ulice s dokončenou komunikací včetně inženýrských sítí – kanalizace, vodovodu a plynovodu, to vše rovnou s přípojkami. Nově vzniklou ulici doplňuje veřejné osvětlení, chodníky a četná parkovací místa či parkoviště.

„Jsme rádi, že je projekt ulice hotový, vytváří se další povedená část území našeho města. Teď už je řada na samotných stavebnících,“ říká místostarosta Chrudimi Jan Čechlovský.

Budoucí obytná zóna s 28 parcelami, z nichž většina již svého zájemce našla, se koncem října podrobila hned třem místním šetřením kolaudačních řízení – pro kanalizaci, veřejné osvětlení a komunikace.

Na mapě Markovic začíná zóna s novou ulicí scelovat doposud nezastavěný pomyslný čtvrtkruh území. Tím ovšem rozvoj území nekončí. Podél nově vzniklého chodníku u státní komunikace směrem na Třibřichy a Dřenice bude obnovena alej stromů, obydlí na konci obce odstíní menší parčík. Územní plán navíc v lokalitě počítá s možností výstavby občanské vybavenosti.

„Touto investicí dává město Chrudim po letech možnost individuálním stavebníkům realizovat vlastní bydlení v rodinných domech přímo na území města,“ říká starosta Petr Řezníček. „Velký zájem o parcely v této lokalitě je důkazem, že se jednalo o správné rozhodnutí města,“ dodává.

Osadní výbor Markovic navrhl nazvat tuto lokalitu podle Františka Jandery (1943–1985), který se coby předseda občanského výboru aktivně zasadil o rozvoj Markovic a rovněž spoluzaložil hasičský sbor.

Zhotovitelem stavebních prací se stala společnost MBM TRADE CZ, s. r. o. z Újezdu nad Lesy, která ve výběrovém řízení zvítězila s částkou 10 843 278 Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…