V Hodoníně odstartovala Hasičská jízda T. G. Masaryka

28.05.2018 7:37

Z Hodonína do Brna vyrazila 25. května hodinu před polednem hasičská historická jízda, kterou organizuje jihomoravská pobočka Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska u příležitosti 100. výročí založení prvního státu. Středem pozornosti je historický hasičský vůz Praga RN52 z roku 1952.

V Hodoníně odstartovala Hasičská jízda T. G. Masaryka
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Náměstí v Hodoníně

„Hasičská jízda T. G. Masaryka“ odstartovala v Masarykově rodišti a její trasa vede přes místa spojená s Masarykovým životem. Krátké zastávky bude mít v Čejči, Kloboukách u Brna, Těšanech, Hustopečích, Židlochovicích a Rajhradě a jízda skončí v 19 hodin v Brně na výstavišti. Právě tam se setkají účastníci jízd z dalších čtyř jihomoravských tras. V sobotu se pak na výstavišti zúčastní jízdy historických vozidel a slavnostního defilé praporečníků s 300 hasičskými prapory na Festivalu Republiky.

Historický hasičský vůz Praga RN52 z roku 1952 je funkční, ale samozřejmě již není aktivně používaný. Původně sloužil u někdejšího Požárního sboru Hodonín a od roku 1959 je majetkem SDH Ratíškovice. V minulosti hasiči s vozem zasahovali velmi často u požárů lesa kolem železniční trati. Vůz spotřebuje 26 litrů nafty na 100 kilometrů a cisterna pojme 2200 litrů vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…