V Jičíně můžete férově posnídat

18.04.2017 7:32

Rada města schválila konání akce s názvem Férová snídaně. Jedná se o hapenningovou akci, která má proběhnout 13. května v zámeckém parku, a to v rámci celosvětového projektu, který podporuje myšlenku produktů Fair-trade a lokálních produktů.

V Jičíně můžete férově posnídat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V sobotu 13. 5. mezi 9:30 – 11:30 se obyvatelé města mohou sejít a společně posnídat. Podmínkou účasti je snídaně vyrobená z fair-trade výrobků nebo vlastních či lokálních produktů.

Značka Fair-trade dává pěstitelům ze zemí Afriky, Asie a Latinské Ameriky možnost uživit se vlastní prací za důstojných podmínek. Zemědělci dostávají za své kakao nebo kávu spravedlivě zaplaceno, pěstují s ohledem na životní prostředí a jejich děti mohou chodit do školy. Fairtradový výrobek má certifikační známku Fairtrade®. V roce 2016 takto snídalo 6500 lidí na 161 místech republiky.  www.ferovasnidane.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…