V Jičíně se mohou domácnosti opět zapojit do elektronické aukce na elektřinu a zemní plyn

08.05.2015 20:16

Rada města podpořila spolupráci při projektu "Snížení cen energií pro domácnosti města Jičína" se společností eCENTRE a.s. Ve velké zasedací místnosti na MěÚ Jičín tak bude zřízeno místo pro sběr dat, kde se mohou občané hlásit do elektronické aukce na společný nákup energií. Aukce proběhne koncem června.

V Jičíně se mohou domácnosti opět zapojit do elektronické aukce na elektřinu a zemní plyn
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Letos znovu po dvou letech proběhne v Jičíně projekt, který společnost eCENTRE a.s. uspořádala pro občany a firmy v roce 2013. Jeho cílem bylo spojit desítky až stovky odběratelů v Jičíně a okolí pro společný nákup elektrické energie a zemního plynu přes elektronickou aukci. „Projekt měl v Jičíně velmi dobrou odezvu, zapojilo se do něj více než 270 domácností, které dosáhly relativně vysokého snížení platby za neregulovanou složku ceny energie (v průměru přibližně o 28 %).

Považuji tento výsledek za velmi zajímavý a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že jsme za elektřinu uspořili. Chtěli jsme proto dát možnost i dalším se do projektu společnosti eCENTRE zapojit,“ vysvětluje místostarosta města Mgr. Petr Hamáček. Informační schůzka pro zájemce, kde bude způsob aukce a postup sběru dat vysvětlen, proběhne 12. května 2015 v 18 hodin ve Velké zasedací místnosti Městského úřadu Jičín na Žižkově náměstí 18. Sběr dat pak bude probíhat na stejném místě. „Do aukce se mohou přihlásit jak domácnosti z Jičína, tak domácnosti z okolí a firmy. Není podmínkou mít nemovitost v Jičíně. Ke snížení cen dojde na základě spojení velkého množství odběratelů i z jiných měst a společným nákupem energií prostřednictvím elektronické aukce. Tato služba je pro občany dobrovolná a zcela zdarma,“ přibližuje podmínky zástupce společnosti eCENTRE a.s. pan Lukáš Najman.

Kdy a kde se mohou občané přihlásit k účasti v e-Aukci?

Kdy?

• Informační setkání proběhne 12. května 2015 v 18 hodin.

• Sběr podkladů pro domácnosti i firmy probíhá ve dnech:
14. května 2015 (čtvrtek); 20. května 2015(středa); 27. května 2015 (středa).

• Sběr probíhá vždy od 13 - 18 hod.

Kde?

• Sběrné místo je ve Velké zasedací místnosti na Městském úřadě na adrese Žižkovo náměstí 18, Jičín.

Jaké jsou podmínky?

• Tato služba je pro občany dobrovolná a zcela zdarma. Soutěžit mohou jičínské domácnosti a firmy i občané a firmy z okolních měst.

Co s sebou potřebujete?

• Kopie stávající smlouvy včetně případných dodatků a všeobecných obchodních podmínek (Elektřina / Zemní plyn)

• Kopie ročního vyúčtování (Elektřina / Zemní plyn) včetně informace o formě placení záloh (+ uvedení čísla, např. SIPO, či BÚ), výše a četnost  splátek (pokud je záloha aktuálně jiná, než uvedená na vyúčtování)

• Podepsaná smlouva mezi eCENTRE a klientem (na místě)

Následně společnost eCENTRE provede analýzu současného odběru jednotlivých klientů (vyúčtování, kopie smluv atd.), a poté bude za občany soutěžit o lepší cenu v elektronické aukci. Po soutěži partnerská společnost zprostředkuje také podpis smluv s novým dodavatelem energií. K dispozici je nyní i možnost zpětně se připojit k elektronické aukci, která proběhla minulý měsíc. „Domácnosti se tedy nebudou muset o nic více starat, pouze si opět přijdou na kontaktní místo podepsat novou smlouvu na základě našeho zkontaktování,“ vysvětluje Lukáš Najman ze společnosti eCENTRE a.s. a dodává: „Pokud by vysoutěžená cena nebyla pro konkrétní domácnost nižší, než je ta stávající, tak nebude smlouva pro klienta vůbec připravena, což znamená, že zůstane u svého stávajícího dodavatele – tuto skutečnost klientovi dáme samozřejmě také vědět. Pokud bude klient soutěžit dodavatele obou komodit (elektřina a zemní plyn) a dojde ke snížení ceny pouze u jedné komodity, může klient uzavřít jen smlouvu na danou komoditu. Za klienty vyřešíme i výpověď smlouvy u stávajícího dodavatele."

Bližší informace najdou zájemci také na www.mujicin.cz v menu Novinky/ Témata/ Elektronická aukce eCENTRE 2015 nebo více o aukcích na www.ecentre.cz. Tuto aukci nepořádá město Jičín, nýbrž společnost eCENTRE a.s. - kontaktní osobou je tedy zástupce eCENTRE pan Lukáš Najman - mobil:  727 878 094, e-mail:  lukas.najman@partnerecentre.cz. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …