V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi

15.03.2017 13:01

V prostorách Magistrátu města Jihlavy se konala první odborná platforma k předškolnímu vzdělávání projektu Společně a úspěšně v Jihlavě.

V Jihlavě se konala první odborná platforma o inkluzi
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ten si klade za cíl zvýšit inkluzivnost vzdělávání a podporu dětí a žáků ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí ve vzdělávacím procesu.

Projekt Společně a úspěšně v Jihlavě má dvě stěžejní témata Předškolní vzdělávání“ a druhé téma „Prevence školní neúspěšnosti“. Postupně byla představena náplň činností služeb, které spadají pod projekt. Jedná se o Klíček - neformální předškolní klub a Klubíčko - sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Prezentovány byly také Terénní programy Sovy.

Účastníci měli možnost se zabývat také statistickými údaji o mateřských a základních školách v Jihlavě a legislativními změnami v předškolním vzdělávání. Hlavním stěžejním bodem následné diskuze bylo povinné předškolní vzdělávání pro děti, které jsou narozeny od 1. 9.2 011 do 31. 8. 2012.

Projekt je jedinečný tím, že zahrnuje komplexně podporu od mateřských škol přes základní vzdělávání až po střední školy.

První odborné platformy se zúčastnili zástupci Oblastní charity Jihlava, zástupci za partnery: Mateřská škola Mozaika, Statutární město Jihlava a Střední škola stavební,  kteří jsou zapojeni do projektu Společně a úspěšně v Jihlavě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…