V Jihlavě začíná oprava mostu přes Koželužský potok

19.05.2020 17:58

Kvůli dvouměsíčním stavebním pracím bude omezený provoz na křižovatce ulic Křižíkova a Tovární mezi City Parkem a dopravním hřištěm.

V Jihlavě začíná oprava mostu přes Koželužský potok
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Předmětem této veřejné zakázky malého rozsahu je provedení nové izolace mostovky a rubu opěr, provedení nové vozovky na mostě, sanace mostních říms, pohledu nosné konstrukce a líce opěr a přespárování dlažby v korytě. Druhým stavebním objektem je realizace zvýšeného prahu, který bude navazovat na most. Součástí stavby je i zřízení zvýšeného zpomalovacího prahu na ul. Křižíkova. Jedná se o zřízení zpomalovacího prahu s nájezdovými klíny z kamenných kostek a plochou prahu z asfaltového souvrství.

„Most přes Koželužský potok, který se v těchto místech vlévá do řeky Jihlávky, se nyní nachází ve špatném technickém stavu. Opravou bude zajištěn bezpečný provoz.“ Uvedl Jaroslav Vymazal (ODS), radní Jihlavy pro oblast dopravy. Podle jeho slov stavbu provádí společnost Skanska a.s., která stavbu dokončí za vysoutěženou cenu 1 119 582 korun.

Podoba uzavírky komunikace je zveřejněna v dokumentu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…