V Jindřichově Hradci je již možné platit parkovné přes mobilní aplikaci SEJF

19.04.2017 15:34

V Jindřichově Hradci je nově možné platit za parkování také z mobilu, a to pomocí aplikace SEJF. SEJF je aplikace pro chytré telefony umožňující bezpečné, bezkontaktní a bezhotovostní platby.

V Jindřichově Hradci je již možné platit parkovné přes mobilní aplikaci SEJF
Foto: Pocasi-volary.cz
Popisek: Letecký pohled na Jindřichův Hradec

Jindřichův Hradec se navíc zařadí mezi města, ve kterých bude kontrola parkovného probíhat prostřednictvím technologie OCR. To v praxi znamená, že strážníci budou ověřovat platnost parkovacího lístku snímáním registrační značky vozidla.

„Jsem rád, že můžeme obyvatelům i návštěvníkům našeho města nabídnout toto moderní a bezkontaktní řešení pro parkování. Jelikož SEJF nabízí velmi jednoduchou cestu k pořízení parkovacího lístku, rozhodli jsme se tuto službu zavést ve všech zónách placeného stání mimo závorové. Věřím, že si tato služba brzy získá oblibu a stane se standardní součástí v rámci služeb našeho města,“ říká Stanislav Mrvka, starosta Jindřichova Hradce.

„SEJF je moderní, jednoduchou a především pohodlnou alternativou k tradičním nákupům jízdenek, časových kupónů nebo parkovného. S nárůstem počtu uživatelů chytrých telefonů narostl také počet lidí, pro které se platba přes mobilní telefon stala zcela běžnou záležitostí. Jsem zároveň rád, že se nám daří náš systém prosazovat i v dalších městech,“ říká Jan Koloušek, předseda představenstva společnosti GLOBDATA, která kompletní systém provozuje.

Služba SEJF parkovné zajišťuje pohodlný a rychlý způsob úhrady parkovného prostřednictvím mobilního telefonu. Řidičům přináší možnost úhrady využití parkovacího místa bez kontaktu s parkovacím automatem, stejně jako v případě prodloužení parkovací doby. Provozovatelům pak možnost zefektivnit výběr a kontrolu parkovného. Systém umožňuje online statistiky prodaných parkovacích lístků, efektivitu kontrol provedených strážníky či pověřenými kontrolory dle přehledu zkontrolovaných parkovacích lístků a další možnosti. Dle požadavků provozovatele dokáže společnost GLOBDATA flexibilně rozšířit systém o další parkovací zóny s rozdílnými tarifními sazbami a napojit ho na již stávající systémy či systémy třetích stran.

SEJF je systémem elektronických peněz, který podléhá registraci a dozoru ČNB. Nabízí pohodlné ovládání pro uživatele chytrých telefonů, kteří jsou běžně zvyklí používat různé aplikace. Aplikace funguje na všech chytrých telefonech s operačním systémem Android nebo iOS. SEJF mohou na rozdíl od SMS využít i lidé se zablokovanými Premium SMS službami či zahraniční turisté, neboť v případě SMS platby je nutné mít českou SIM kartu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…