V Kopřivnici se budou potřetí soutěžit ceny energií

31.03.2017 20:40

Již potřetí nabízí město Kopřivnice občanům a soukromým firmám možnost zúčastnit se společného nákupu elektřiny a zemního plynu formou elektronické aukce.

V Kopřivnici se budou potřetí soutěžit ceny energií
Foto: koprivnice.cz
Popisek: Kopřivnice

Obě dosavadní elektronické aukce, které se ve městě uskutečnily, byly velmi úspěšné. Radnice se proto rozhodla také v letošním roce tuto akci podpořit. Nabídku mohou, stejně jako v předchozích letech, využít jak obyvatelé města, tak zde sídlící firmy.

V prostorách městského úřadu bude v měsíci květnu otevřeno kontaktní místo poradenské společnosti Marandis, s. r. o., z Bílovce, která bude pro občany a podnikatele z Kopřivnice a jejího okolí organizovat společný nákup elektřiny a zemního plynu. „Cílem projektu je dát možnost domácnostem, živnostníkům a firmám uspořit na energiích nemalé finanční prostředky. Ti, kteří se zúčastnili aukce v roce 2013, případně v roce 2015, šetří již nyní tisíce korun ročně za elektřinu a plyn. Úspory v takovýchto aukcích se ve srovnání se standardními ceníky velkých dodavatelů pohybují u elektřiny okolo 25 procent a u plynu velmi často i přes 30 procent,“ uvedl energetik Roman Beneš.

Všichni, kteří se budou chtít zapojit do aukce, musí v níže uvedených termínech přinést kopii současné smlouvy s dodavatelem elektřiny/plynu včetně všech dodatků a kopii ročního vyúčtování spotřeby elektřiny nebo plynu. Podle slov kopřivnického energetika má elektronická aukce energií nesporné výhody. „Jednak nenastanou žádné předčasné závazky, protože smlouva s novým dodavatelem je uzavírána až po ukončení aukce, další výhodou je skutečnost, že vysoutěžené ceny jsou garantovány po celou dobu trvání smlouvy a administrativu spojenou s přechodem k novému dodavateli za vás vyřídí organizátor a nový dodavatel,“ vyjmenoval Roman Beneš s tím, že zapojení do aukce a proces změny dodavatele jsou zcela zdarma.

Zájemci se mohou zúčastnit samostatně soutěže na elektřinu, plyn nebo na obě komodity současně. Zapojit se mohou také občané, kteří nemají bydliště přímo v Kopřivnici nebo jejím okolí.

Harmonogram otevření kontaktního místa: vestibul městského úřadu, kancelář č. 165.

středa 3.5. 13-17 hod.
středa 10.5. 13-17 hod.
pondělí 15.5. 13-17 hod.
středa 17.5. 13-17 hod.
pondělí 22.5. 13-17 hod.
středa 24.5. 13-17 hod.
pondělí 29.5. 13-17 hod.
středa 31.5. 13-17 hod.

Do e-aukce se lze zapojit také elektronicky. Žádosti o účast včetně požadovaných dokladů posílejte na email: energie(zavináč)marandis.cz, nebo pro další informace volejte na telefonní číslo +420 777 344 341.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.