V Kroměříži vyhrála evropské volby ČSSD před hnutím ANO

27.05.2019 17:58

Volby do Evropského parlamentu vyhrála v Kroměříži ziskem 20,48 procenta hlasů Česká strana sociálně demokratická, na jejíž kandidátce byla dvojkou kroměřížská zastupitelka a europoslankyně Olga Sehnalová.

V Kroměříži vyhrála evropské volby ČSSD před hnutím ANO
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Úspěch v domovském městě ale Sehnalové obhajobu mandátu nezajistil. ČSSD totiž v celé České republice propadla, získala jen necelá čtyři procenta hlasů a žádný její zástupce se do Evropského parlamentu nedostal. Uspěla naopak druhá kroměřížská europoslankyně Michaela Šojdrová, jejíž lidovci skončili v Kroměříži s 8,44 procenta hlasů šestí.

„Rád bych paní Šojdrové ke znovuzvolení poblahopřál. Těší mě, že Kroměříž díky ní netratila zastoupení v Evropském parlamentu. Neúspěch paní doktorky Sehnalové mě velmi mrzí. Podle mého názoru patřila k našim nejpracovitějším europoslancům. Bohužel doplatila na slabý celorepublikový výsledek ČSSD,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Za ČSSD skončilo v Kroměříži druhé hnutí ANO s 18,74 procenta hlasů, třetí je Česká pirátská strana s dvanácti procenty, čtvrté ziskem 10,39 procenta hlasů hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura, pátá ODS s 9,16 procenta hlasů, šestá KDU-ČSL, sedmí komunisté s 7,66 procenta hlasů a osmá koalice STAN a TOP 09 s 5,67 procenta hlasů. Žádný z dalších subjektů nepřekročil pětiprocentní hranici. Kompletní výsledky voleb v Kroměříži jsou ZDE.

V celé České republice evropské volby vyhrálo ANO, které získalo šest mandátů, před ODS se čtyřmi mandáty. Piráti a koalice STAN a TOP 09 mají po třech europoslancích, SPD a lidovci po dvou a jednoho zástupce má KSČM. Kompletní celorepublikové výsledky voleb lze najít ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…