V Liberci začala jezdit tramvaj v barvách zoo

26.02.2014 13:53

Zoologická zahrada Liberec si ve spolupráci s Dopravním podnikem měst Liberce a Jablonce nad Nisou dala první dárek k letošnímu půlkulatému, pětadevadesátiletému jubileu.

V Liberci začala jezdit tramvaj v barvách zoo
Foto: liberec.cz
Popisek: Detail liberecké radnice při západu slunce

V pondělí 24. února se v 10.00 hodin otevřela jedna z hal tramvajové vozovny a vedení a zaměstnanci ZOO Liberec si za přítomnosti novinářů slavnostně vypravili na trať MHD v Liberci tramvaj v nové grafice - barvách ZOO. „Tramvaj nebyla pokřtěna sektem, jak je obvyklé například u  ponorek a lodí, ale stylově potřena látkou napuštěnou pachem bílých tygrů,“ upřesnil mluvčí liberecké ZOO Ivan Langr.

Tramvaj po pěti letech nahradí původní „firemní“ vůz T3. Původní tramvaj z roku 2009 jezdila oblečena do obrázků ze života tlupy paviánů pláštíkových, které ZOO Liberec chová jako jediná v republice. Nový vůz pak zdobí směsice tuctu zvířat v nejrůznějších pózách – jde o plameňáka růžového, nosála červeného, pižmoně grónského, levharta čínského, aru hyacintového, makaka lvího, krajtu zelenou, surikatu, orla východního, varana, rysa karpatského a suchozemskou želvu.

 Podle ředitele ZOO Liberec MVDr. Davida Nejedla má přitom zastoupení savců, ptáků i plazů v grafickém polepu vozidla podtrhovat různorodost chovů zoo, takže pamatuje na šelmy, kopytníky i opy, dravce, papoušky a vodní ptáky, želvy, hady i ještěry. Portréty navíc doplňují dva texty: 2019 - 100 let ZOO Liberec a Nejlepší zoo ve městě. „Tramvaj má ještě jednu důležitou zajímavost - ať do ní cestující nastoupí na  jakékoli tramvajové zastávce MHD v Liberci, vždy je dříve či později doveze přímo k bráně zoo,“ uvedl Nejedlo.

 Ředitel DPMLJ, a. s. Bc. Luboš Wejnar zase zdůraznil společnou spolupráci subjektů ze skupiny Statutárního města Liberec. „Jsem rád, že společnosti města Liberce spolupracují na různých projektech a  podporují vzájemně své činnosti. Reklamní polepy na tramvajích MHD prezentují nabídky těchto společností a zvou obyvatele a návštěvníky města za zajímavostmi, kulturou i sportem,“ zdůraznil Wejnar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…