V Mladé Boleslavi začala výstavba výukového pavilonu DDM

22.08.2013 12:01

V areálu Domu dětí a mládeže v Jaselské ulici v Mladé Boleslavi začala 19. srpna 2013 stavba nového pavilonu ekologické výuky. Realizací tohoto projektu vznikne moderní areál se dvěma novými učebnami, který nabídne komfortnější zázemí pro pořádání vzdělávacích programů a přírodovědných kroužků. A především prostory pro více dětí, které budou moci tyto kroužky navštěvovat a prohlubovat tak vztah k živé přírodě téměř uprostřed centra města.

V Mladé Boleslavi začala výstavba výukového pavilonu DDM
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Rekonstrukcí stávajících prostor a nově vybudované příjezdové cesty a zpevněných ploch v celém areálu se zlepší dosud nevyhovující podmínky nejen pro zaměstnance, ale také pro dětské návštěvníky a jejich rodiče. Realizace projektu za více jak 15 mil. Kč probíhá za pomocí dotace z ROP NUTS 2 Střední Čechy.

Investorem je město Mladá Boleslav a jeho vlastní podíl na akci představuje 2 258 601 Kč.

Realizaci stavby zajišťuje firma Limistav s.r.o., která zvítězila ve výběrovém řízení a se kterou město již podepsalo smlouvu. Projektová dokumentace je zpracována podle návrhu firmy BP projekt s.r.o. Dokončení stavby je plánováno na 1. 5. 2014. Během stavby budou objekty pro veřejnost uzavřeny. Samotný provoz ekocentra a kroužků bude značně omezen. Nadále však budou pracovníci zajišťovat veškerou péči a krmení pro živočichy v teráriích a voliérách a rovněž zachován zůstane provoz záchranné stanice pro handicapované živočichy.

reklama

autor: mb-net.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…