V Nápadech pro Opavu letos uspělo šest projektů

16.06.2020 19:33

Letošní 4. ročník opavského participativního rozpočtu Nápady pro Opavu skončil patnáctidenním hlasováním veřejnosti. Ta rozhodla o tom, že se podpoří hned šest projektů, a to tři malé do 100 tisíc korun, a tři velké do 400 tisíc korun.

V Nápadech pro Opavu letos uspělo šest projektů
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

„Letos jsme upravili podmínky a ukázalo se, že to byla cesta správným směrem. Město tak může podpořit hned šest úžasných projektů,“ řekla 1. náměstkyně primátora Hana Brňáková.

O čem tedy rozhodla veřejnost, že se bude do konce příštího roku realizovat? Z „velkých projektů“ do 400 tisíc korun to budou Vyšplhej se na své hnízdo, Taneční parket pod širým nebem a Projekt Integrace. Z „malých projektů“ do 100 tisíc pak Úprava parčíku, Mlžítka v centru města a Bosá stezka s názvem Řeka. Detailní popis těchto projektů najdete na webu města ZDE.

Město na tyto nápady vyčlenilo rekordních 1,5 milionů korun. Výsledky hlasování ještě formálně posvětí radní, poté budou mít Technické služby Opava zhruba rok na realizaci.

Hlasování skončilo v pondělí v poledne. Pracovníci magistrátu pak měli 24 hodin na kontrolu hlasů, aby někdo nehlasoval duplicitně.

Výsledky hlasování

Nápady velkého charakteru:

graf

Nápady malého charakteru:

graf

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…