V Ostravě čeká na náhradní rodinnou péči 260 dětí

15.11.2017 13:48

Dejme dětem rodinu je kampaň, která v Ostravě probíhá od roku 2011 a která hledá náhradní rodiny pro děti, které by jinak skončily v kojeneckých ústavech a dětských domovech. Námětek primátora Michal Mariánek uvedl, že v Ostravě čeká na náhradní rodinnou péči 260 dětí.

V Ostravě čeká na náhradní rodinnou péči 260 dětí
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

V Ostravě působí 20 rodin poskytujících přechodnou péči především malým dětem, které by byly umístěny v kojeneckém ústavu. Připravují tyto děti na budoucí novou rodinu a péče trvá maximálně jeden rok. „Uvítali bychom, kdyby se do této péče zapojilo ještě pět až šest rodin,“ řekl náměstek primátora Michal Mariánek. V současné době v Ostravě čeká 260 dětí na novou rodinu.

Pěstouni dostávají za péči o děti odměnu. Částka se mění, od ledna 2018 u jednoho dítěte bude poskytována odměna ve výši 12 tisíc korun, u dvou dětí 18 tisíc a u tří dětí 30 tisíc korun. Pěstoun na přechodnou dobu pobírá odměnu ve výši 20 000 Kč. Odměna pěstouna podléhá zdanění jako plat. Dále je na každé dítě vyplácen příspěvek podle věku dítěte (tzv. příspěvek na úhradu potřeb dítěte), od ledna 2018 činí 4950 Kč na dítě do 6 let, 6105 Kč na dítě 6 - 12 let a 6985 Kč na dítě 12 - 18 let.

Historicky první Den pěstounství se uskuteční v Dolní oblasti Vítkovice 18. listopadu od 10 do 18 hodin. Je určen pěstounským rodinám jako malé poděkování za jejich práci. Zvána je i veřejnost, ať se seznámí se pěstounstvím. Během dne bude probíhat program s vystoupením dětí z pěstounských rodin a ukázkami parkouru. V 17 hodin začne promítání filmu Nickyho rodina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…