V Ostravě vznikla Krajská atletická akademie

19.08.2021 15:51

Krajská atletická akademie Ostrava je organizace, která si klade za cíl vychovávat úspěšné reprezentanty připravené pro život. Nejedná se tedy pouze o poskytnutí tréninkových prostor, ale rovněž o zprostředkování profesionálních trenérů, fyzioterapeutů, lékařů, výživových poradců a také o usnadnění vzdělávání mladých sportovců.

V Ostravě vznikla Krajská atletická akademie
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Jednou z priorit města i kraje je podpora talentované mládeže. Nadaní sportovci od 15 do 26 let mají nyní možnost využít podpory akademie. A proč právě tato věková skupina? Podle odborníků atleti právě v tomto věku mnohdy ztrácejí motivaci ke sportu, často jsou nuceni volit mezi studiem a sportem nebo by se kvůli pokračování své kariéry museli odstěhovat do hlavního města.

Andrea Hoffmannová, náměstkyně primátora, problém odlévání talentů z regionu okomentovala: „Za projekt atletické akademie jsem moc ráda, protože věřím, že nejenom pomůže talentovaným atletům v jejich aktivní kariéře, ale že zajistí i to, aby dostali kvalitní vzdělání a aby po ukončení své kariéry mohli dál působit tady v Ostravě, tady v kraji. Chceme zamezit tomu, aby nám talentovaní lidé odcházeli z kraje, chceme, aby se jak Ostrava, tak kraj rozvíjel a toto může být jeden z projektů, který toho pomůže dosáhnout. Mám v Krajskou atletickou akademii Ostrava velkou důvěru.“

Krajská atletická akademie je v České republice jediným projektem svého druhu. Místo na jeden oddíl se zaměřuje na celo-regionální rozvoj atletiky. Mladí sportovci tak mohou trénovat individuálně, ale také ve skupinách, ve kterých mají možnost sdílení zkušeností a vzájemné podpory. To může být dalším motivačním faktorem pro to, aby u své disciplíny vydrželi.

„Krajská atletická akademie je jeden z dalších sportovních projektů, který se všestranně věnuje talentované mládeži. Ostrava disponuje rozsáhlou sportovní infrastrukturou, vzdělávacími a výzkumnými institucemi, lidmi a historie i současné výsledky atletiky jsou tady výborné, takže to, kdy podobný projekt vznikne, byla jen otázka času,“ dodává náměstkyně Hoffmannová.

V současné době je v atletické akademii třicet sportovců, kteří splnili náročné podmínky a mohou tak využívat komplexního zázemí pro svůj, nejen kariérní, rozvoj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

13:05 Plzeň upraví městský dům v Thámově ulici, vznikne tam šest bytů

Plzeň upraví svůj bytový městský dům na adrese Thámova 32, na projekt si zažádá o podporu z evropské…