V Pardubicích lze separovat už i jedlé oleje a tuky

22.08.2013 8:25

K odpadům, které mohou pardubičtí občané ukládat odděleně, patří nově i jedlé oleje a tuky. Tento druh odpadu v minulosti často končil v kanalizaci, nebo v soukromých kompostech.

V Pardubicích lze separovat už i jedlé oleje a tuky
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Přestože se nejedná o odpad nebezpečný, zbytečně zatěžoval čistírny odpadních vod a životní prostředí. Od srpna je možné tento druh odpadu uložit zdarma na sběrných dvorech v Pardubicích,“ řekl  Jiří Strouhal, ředitel sekce odpadů Služeb města Pardubic. Výjimkou je separační dvůr v Lonkově ulici, který oleje a tuky nepřijímá.

Pravidla pro uložení jedlých tuků a olejů na sběrný dvůr jsou stejná jako u ostatních druhů odpadů, tedy zejména doklad o zaplacení za svoz tuhého komunálního odpadu v Pardubicích. Jedlé tuky a oleje jsou přijímány pouze v nevratných uzavřených nepropustných nádobách (např. PET lahve, kanystry). Následně jsou předávány k recyklaci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…