V Praze 10 proběhne referendum o radnici

07.08.2014 18:51

Pro VYPSÁNÍ referenda proti miliardové radnici, kterou plánuje postavit dosluhující politickÉ VEDENÍ RADNICE V ČELE S „Nezávislými“ starosty Bohumila Zoufalíka, se vyslovilo CELKEM 9 641 občanů Prahy 10.

V Praze 10 proběhne referendum o radnici
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

Při podání žádosti o referendum to dnes konstatovali členové přípravného výboru zastupující občanská sdružení, spolky Prahy 10 a volební strany TOP 09, VLASTA – koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a LES.

„Díky mimořádné snaze všech, kteří podpisy sbírali, se nám podařilo shromáždit 9 641 podpisů, což je zhruba o 1 300 podpisů více, než ukládá zákon o místním referendu,“ uvedli Renata Chmelová (VLASTA – koalice občanů Prahy 10, KDU-ČSL a LES), Radek Lojda (TOP 09) a Ivana Mádrová (zastupující občanské iniciativy a spolky).

Podpisy sbíralo téměř 50 dobrovolníků ve dnech 25. dubna - 31. července 2014. Při akci, jejímž hlavním cílem je zachránit občanům Prahy 10 jejich peníze a zabránit nehospodárnému utrácení odcházejících politiků, vzniklo 20 podpisových a sběrných míst.

"Naše poděkování patří nejen dobrovolníkům, ale i občanům, kteří nám na ulicích vyjadřovali svoji podporu. Konání referenda požadujeme vyhlásit v termínu podzimních komunálních voleb, aby vůle občanů Prahy 10 byla naplněna“ uzavírají Radek Lojda a Renata Chmelová.

Přesné znění otázek navržených k rozhodnutí referendem:

1. Souhlasíte s tím, aby celkové náklady na rekonstrukci nebo pořízení sídla Úřadu Městské části Praha 10 byly omezeny částkou 500 milionů Kč včetně DPH a případných úroků?

2. Souhlasíte s tím, aby dosavadní proces výběru sídla Úřadu Městské části Praha 10 byl zrušen?

3. Souhlasíte s tím, aby hodnotícími kritérii pro konečný výběr sídla Úřadu Městské části Praha 10 byly ekonomická výhodnost a dopravní dostupnost pro občany MČ Praha 10?

4. Jste pro to, aby byla na řešení sídla Úřadu Městské části Praha 10 vyhlášena veřejná architektonická soutěž podle pravidel České komory architektů?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…