V Třebíči stoupá návštěvnost

15.09.2018 16:58

Příspěvková organizace Městské kulturní středisko Třebíč spravuje a provozuje v Třebíči městskou infrastrukturu cestovního ruchu. Návštěvnost těchto provozů v období leden až srpen 2018 stoupla v porovnání se stejným obdobím roku 2017 téměř o 10 %.

V Třebíči stoupá návštěvnost
Foto: rep
Popisek: Třebíč

MKS provozuje historické objekty Zadní synagogy, Domu Seligmanna Bauera, městské věže, objektu Předzámčí včetně interaktivní expozici Cesty časem, provází i v bazilice sv. Prokopa. Zajišťuje též provoz technické památky – vodojemu na Strážné hoře,  ledovny v zámeckém areálu i stereoskopu Kaiserpanorama  v objektu Malovaného domu na Karlově náměstí.

Největší nápor turistů však odbavují tři třebíčská certifikovaná turistická informační centra – centrální IC v Národním domě na Karlově náměstí a dvě další, sídlící v sousedství památek UNESCO.

MKS také realizuje i stále populárnější nabídku prohlídkových okruhů po židovských památkách. V rámci tří až čtyřhodinových procházek navštíví skupiny zájemců s doprovodem průvodce Zadní synagogu, Dům Seligmanna Bauera, židovské město a hřbitov.

Celková návštěvnost všech vyjmenovaných provozů v období leden – srpen roku 2017 činila 98 560 osob, ve stejném období letošního roku se číslo zvýšilo na 108 273 osob, tj. o 9,8%. Návštěvnost však nestoupá rovnoměrně na všech provozech, největší nárůst počtu turistů zaznamenalo IC Bazilika, jehož služby využilo letos o cca 8 tisíc návštěvníků více. Naopak o necelý tisíc poklesl počet návštěvníků IC v Národním domě, což zřejmě souvisí se složitou dopravní situací v centru města.

Provoz památek a infocentrech zajišťuje 12 stálých pracovníků MKS a v současné sezóně i 25 brigádníků, převážně z řad třebíčských středoškolských i vysokoškolských studentů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…