V listopadu bylo v Bílovci ukončeno několik důležitých investičních akcí

01.12.2015 10:45

V průběhu listopadu byly v Bílovci ukončeny investiční akcí, které se odrazí jak na bezpečnosti ve městě, tak ve větším komfortu bydlení.

V listopadu bylo v Bílovci ukončeno několik důležitých investičních akcí
Foto: bilovec.cz
Popisek: Bílovec

V závěru listopadu finišovala první etapa rekonstrukce kina Radost. Investiční akce v hodnotě 2,6 milionu korun, která byla zahájena letos v září, zahrnuje nový systém vytápění a vzduchotechniky. „Zrekonstruovat kino tak, aby odpovídalo požadavkům 21. století, jsme se rozhodli i na základě reakcí občanů, kteří existenci kina v Bílovci opakovaně podpořili," říká starosta města Pavel Mrva a doplňuje, že už v roce 2014 bylo investicí ve výši 900 tisíc korun v bíloveckém kině zdigitalizováno promítání. „V modernizaci budeme pokračovat i v příštím roce, kdy přijde na řadu rekonstrukce sociálního zázemí i hlediště a také snížení energetické náročnosti budovy, které zahrne i výměnu oken a opravu střechy. Celá akce by měla být ukončena v roce 2018," dodává starosta s tím, že město se i v tomto případě bude snažit vybrat cenově nejzajímavějšího, ale přitom zkušeného a kvalitního realizátora stavby. 

Nešlo však o jedinou investiční akci ukončenou v listopadu 2015. „Dokončena byla stavba multifunkčního hřiště a rekonstrukce části prostor kulturního domu v Bravinném v hodnotě 4,6 milionu korun, kde sto procent způsobilých výdajů, tedy 4,3 milionu korun, bude z uhrazeno ROP.V rámci akce, jejímž cílem bylo vytvoření kulturního a sportovního centra v Bravinném, bylo postaveno nové sportoviště,  které nahradilo bývalé, už nevyhovující. A do zrekonstruovaného kulturního domu se přestěhuje osadní výbor a knihovna, jež byla doposud umístěna v nevyhovujících prostorách budovy využívané dobrovolnými hasiči," pokračuje ve výčtu akcí Pavel Mrva a připomíná i dokončení rekonstrukce bezbariérových chodníků v ulicích 17. listopadu a 1. máje, jejíž součástí bylo i vybudování nasvětleného přechodu pro chodce před nemocnicí. „Jde o jednu z posledních etap programu Mobilita pro všechny, který byl odstartován v roce 2005," upřesňuje starosta. A zmiňuje také listopadové ukončení deváté etapy regenerace panelových sídlišť v Bílovci i demolici budovy bývalé prodejny, která 5. listopadu navázala na otevření zrekonstruovaného mostu U Splavu. „Namísto plánovaných 2 milionů korun byla demolice zrealizována za cenu o 1,5 milionu nižší," uzavírá Pavel Mrva a dodává, že díky zbourání této chátrající budovy vznikly dva pozemky pro výstavbu nových rodinných domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…