V srpnu Znojmo poprvé ožije divadlem

08.08.2013 11:32

Do Znojma se v srpnu poprvé sjedou umělci na divadelní přehlídku Znojmo žije divadlem!

V srpnu Znojmo poprvé ožije divadlem
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Za novinkou připravenou pro širokou veřejnost stojí Znojemská Beseda. „Chceme, aby se ze Znojma postupně stalo město všech kulturomilů. Své si zde najdou milovníci vážné hudby, popu i alternativní scény, ale nově také divadla,“ přibližuje novinku letošního znojemského kulturního léta ředitel Znojemské Besedy Dušan Varga.

Každý den od 14. srpna do 21. srpna budou moci lidé všech věkových kategorií navštívit na různých místech města minimálně jedno představení.  Na výběr mají divadla vážná, legrační, „řachandy“ i alternativu, hry pro děti i dospělé. Symbolem akce bude obří šapitó, které bude postaveno na Horním náměstí. Anebo si sami mohou divadlo vyzkoušet.

„První ročník akce Znojmo žije divadlem! je skvělou příležitostí nejen pro milovníky divadelního hlediště, ale i pro ty, kteří by se rádi do divadla sami zapojili a byli zasvěceni do všeho okolo příprav divadelního představení,“ přiblížil Varga. Připraveny jsou totiž také dva velmi originální divadelní workshopy, kde si zájemci mohou na vlastí kůži vyzkoušet, jak se nacvičuje divadelní inscenace. A to od role herce až po osvětlovače. Zájemci se musí předem přihlásit.

Slavnostní zahájení proběhne ve středu 14. 8. v Městském divadle. Připraven bude welcome drink. A aby se začalo pěkně zvesela, prvním představením přehlídky bude mrazivá komedie Když se zhasne Divadla Do Houslí. Komedie velmi humorně vypráví o peripetiích zámožného manželského páru při jejich snaze o rozvod s co nejmenší finanční újmou.

Druhý přehlídkový den bude možno navštívit hned dvě představení. Jedno tradiční znojemské od Divadelního spolku Rotunda, které zahraje v hradebním příkopu Komedii o zkrocení. Ti, co Rotundu již viděli, mohou zajít do kina Svět na přenos děsivého představení Frankenstein v podání Národního divadla Londýn.

O víkendu se na divadelní představení mohou těšit i děti. Pro ty zahrají divadelníci každý den od pátku do neděle v pět hodin odpoledne.

Do Znojma dorazí také divadelní autobus. Přijede divadlo Bufet se svým Aufobufem, zaparkuje na Masarykově náměstí a odehraje dvě večerní představení.

Podrobný program je k dispozici v TIC na Obrokové ulici, na webových stránkách www.znojmocity.cz nebo na facebooku Znojemské Besedy. A chcete-li ušetřit až 930 Kč, doporučujeme využít velmi výhodné permanentky za 500 Kč na všechna představení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…