Valašské Klobouky: Děti z dětského domova ve Smolině prožily den plný zážitků

06.07.2022 14:27 | Tisková zpráva

Děti z dětského domova ve Smolině prožily den plný zážitků a poznávání. Jejich cílem byl tentokrát Rožnov pod Radhoštěm a tamní turistické zajímavosti. A my děkujeme, že se na výletě připojily k naší výzvě Klobouky do světa.

Valašské Klobouky: Děti z dětského domova ve Smolině prožily den plný zážitků
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

V neděli 26. června 2022 prožily děti z dětského domova ve Smolině den plný zážitků a poznávání. Jejich cílem byl tentokrát Rožnov pod Radhoštěm.

Po celou dobu putování cestovatele provázelo pravé letní počasí. Naštěstí se však mohli před slunečním žárem ukrýt v chladivých zdech starobylých budov Valašského muzea v přírodě v Mlýnské dolině a obědvat ve stínu vzrostlých stromů v jednom z rožnovských parků. Turistická trasa na Karlův kopec vedla po zelené značce lesem, takže všichni zvládli i stoupání k Jurkovičově rozhledně. Zájemci o výstup na vyhlídkovou plošinu rozhledny ovšem museli ke kopci přidat ještě sto a dva schody. Teprve pak se ocitli v cíli, mohli se dívat z ptačí perspektivy na krajinu kolem, pořídit nezbytnou památeční fotografii a přidat se tak k výzvě klobuckého infocentra „Vezměte Klobouky do světa!“.

S nedělním večerem a návratem do Smoliny náš výlet skončil, ale už teď pomalu přemýšlíme, kam vezmeme „Klobouky“ zase příště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…