Valašské Klobouky: Dopravní situaci u polikliniky odlehčí nová parkovací stání

17.02.2019 16:58

Na jaře se u polikliniky začne se stavbou pásu jedenácti kolmých parkovacích míst, která vyrostou na zelené ploše pod budovou lékárny. Souběžně dojde k vydláždění chodníku pro pěší a bezbariérově bude upraveno i místo pro bezpečné přecházení komunikace.

Valašské Klobouky: Dopravní situaci u polikliniky odlehčí nová parkovací stání
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Při cestách k lékařům i při vyzvedávání léků se bude řidičům ve Valašských Kloboukách parkovat o něco snáze. Na jaře se totiž u polikliniky začne se stavbou pásu nových parkovacích míst, která vyrostou na ploše pod budovou lékárny. Parkoviště nabídne kapacitu pro odstavení jedenácti vozů, z toho jedno místo bude vyhrazeno hendikepovaným. Souběžně dojde k vydláždění chodníku pro pěší a bezbariérově bude upraveno i místo pro bezpečné přecházení komunikace.

„Nedostatek parkovacích míst je z pohledu pacientů a návštěvníků Valašskokloboucké polikliniky velmi diskutovaným tématem. Radnice se problémem zabývala již v roce 2017, avšak řešení nebylo možné uspíšit, protože projekt nového parkoviště vyžadoval i změnu územního plánu, která se podařila o rok později. Do letošního rozpočtu už tedy mohlo být na realizaci nových stání zahrnuto 700 tisíc korun. V současné době probíhá výběr dodavatele a jakmile tomu dovolí počasí, začne se s pracemi,“ sdělila starostka Eliška Olšáková.

Valašskokloboucká poliklinika je spádovým zdravotním centrem a za odbornými lékaři sem přijíždějí pacienti ze širokého okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

22:09 Frýdek-Místek hledá zubaře na vlastní pěst, za pohotovost nabízí dva miliony

Frýdek-Místek zaplatí zubařům, kteří budou sloužit pohotovostní služby. Po měsících jednání se zřizo…