Valašské Klobouky: Na nádraží po novém chodníku

24.07.2018 7:34

V tomto týdnu byla zahájena III. etapa opravy chodníku spojujícího střed města s vlakovou stanicí ve Valašských Kloboukách.

Valašské Klobouky: Na nádraží po novém chodníku
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Součástí chodníku budou také pamětní pražce připomínající významnou technickou památku – Masarykovu dráhu Vsetín –Bylnice. Slavnostní otevření chodníku proběhne při oslavách devadesátého výročí Masarykovy dráhy 25. srpna 2018.
Jedná se o poslední úsek chodníku, který se podařilo získat do vlastnictví města Valašské Klobouky a ještě zbýval opravit. „Byl opravdu v dezolátním stavu a nikdo po něm už nechodil. Součástí opravy bude i nové veřejné osvětlení a instalace pamětních pražců. Pěší cesta na nádraží tak bude mnohem pohodlnější, bezpečnější a navíc zajímavá.“ řekl k opravě místostarosta Martin Janík.

Celková délka opravovaného úseku je 270 m. Chodník prochází nad dvěma propustky a součástí bude i instalace šesti nových sloupů veřejného osvětlení s LED svítidly. V chodníku bude instalováno celkem čtrnáct pamětních betonových pražců, připomínajících významné data stavby Masarykovy dráhy. Jejich autorkou je akademická sochařka Kristina Vesková z Janové. Akci realizuje firma Valašskokloboucké služby s.r.o. a celková cena akce je 1 511 tis. Kč vč. DPH.

Zároveň byly zahájeny kroky k majetkovému vypořádání pozemků u železniční stanice, kde je chodník také ve špatném stavu. „Úsek těsně u železniční stanice, není zatím ve vlastnictví města. O jeho převod jsme požádali Správu železniční dopravní cesty a budeme čekat na výsledek.“ řekl k žádosti vedoucí odboru vnitřních věcí Ing, Miloslav Šerý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…