Valašské Klobouky: Opravu zídky v Kramolišově ulici by mohla podpořit dotace

22.02.2019 20:51

Zastupitelstvo města Valašské Klobouky při únorovém zasedání schválilo podání žádosti o dotaci na rekonstrukci opěrné zídky v ulici Kramolišova.

Valašské Klobouky: Opravu zídky v Kramolišově ulici by mohla podpořit dotace
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Součástí projektu je i obnova místní komunikace k rodinným domům, která vede nad zídkou v její vrchní části. Obojí by si vyžádalo investici přesahující 4 miliony korun, dotace z Ministerstva pro místní rozvoj ČR by mohla pokrýt až 60 % nákladů.

„V lokalitě ulice Kramolišova loni započala rekonstrukce místní komunikace a veřejného osvětlení. Po zimní stavební přestávce bude dokončena druhá etapa při vjezdu směrem od ulice Československé armády. Rekonstrukce středové části Kramolišovy ulice je navázána na opravu opěrné zídky, pro kterou se nyní snažíme získat finanční prostředky z programu Ministerstva pro místní rozvoj. V rámci téhož projektu bychom přičlenili i opravu místní komunikace vedoucí k horní řadě rodinných domů,“ popsala situaci Eliška Olšáková, starostka města. Aktuálně běží výběrové řízení na zhotovitele stavby, výsledek žádosti o dotaci by mohl být známý přibližně do konce května.

V lokalitě byl proveden statický posudek opěrné zdi, který doporučil zajistit stabilitu zídky i účelové komunikace. „Stávající zeď z lomového kamene by měla být celá demontována a znovu vystavěna z železobetonu. Venkovní obklad by pak měl být podle požadavků Národního památkového ústavu proveden z pískovcového kamene,“ přiblížil Radek Bařinka, vedoucí odboru investic a strategického rozvoje. Při opravě by mělo být provedeno také nezbytné odvodnění svahu.

Horní komunikaci lemuje řada vzrostlých lip, které projdou posouzením dendrologa a případnými ozdravnými zásahy, jež by umožnily jejich zachování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…